Sinds een aantal jaren ben ik vanuit huis bezig met het bedenken en ontwerpen van taarten, cupcakes, cakepops en koekjes.

 

Naast veel zelfstudie ben ik Wilton en PME opgeleid. In Januari 2015 heb ik mijn PME Master diploma behaald.Tevens ben ik HACCP gecertificeerd.

 

Om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen bezoek ik regelmatig beurzen, workshops en masterclasses in binnen- en buitenland. Ook volg ik de internationale vakbladen op de voet. Ik volg lessen van hoog aangeschreven docenten zoals Ellen Bolhuis-Bosboom, Alan Dunn, Ceri D Griffiths en Susan Kruithof-You.

 

Om aan een hoge standaard te kunnen voldoen vind ik het leuk om aan internationale

wedstrijden mee te doen. In November 2015 en 2016 heb ik zilver behaald op 's wereld meest prestigeuze taartshow Cake International in Birmingham. In mei 2016 zilver in de categorie bruidstaarten Cake & Bake Dortmund. In maart 2015 heb ik zilver en de tweede plaats behaald in de bruidstaarten categorie in Hamburg. In November 2014 was een van mijn taarten tentoongesteld in Birmingham.

Ook word ik regelmatig gevraagd mee te werken aan internationale samenwerkingsverbanden. Aan deze zogenoemde collaborations werken internationale taart decorateurs samen en leveren een contributie voor een bepaald thema. De resultaten worden veelal gepubliceerd in de internationale Cake magazines.

 

Mijn speciale voorliefde gaat uit naar het maken van suikerbloemen, zoals rozen, orchideeën, pioenrozen en lelies en Royal Icing.  Alle bloemen op deze site zijn handgemaakt van suiker.

 

Met vriendelijke groet,

 

Marieke Kuiper Zwik

Taartdecorateur

Copyright © 2015. All Rights Reserved.